Dua pemimpin utama dan seorang bekas pemimpin utama Pas berlutut di hadapan Tun M.

1 HADI BERLUTUT DPN TUN M1 ULAMAK BALAK1 AGAMA GAGAL1 MCA RASIS 21 HADI KHADAM MCA1 PAS IBLIS

Dua pemimpin utama dan seorang bekas pemimpin utama Pas berlutut di hadapan Tun M.

Semuanya berlaku selepas desas-desus kerajaan PN bermasalah besar.

Pas menawar diri untuk menyokong Tun M dan bekerjasama dengan PKR dan DAP.

Syaratnya, Tun M putuskan hubungan dengan Amanah.

Alasannya, Amanah cuma ada sebelas kerusi dan Pas ada lapan belas kerusi.

Nampak. Hipokrasi politik Pas. Khianat kawan dah jadi darah daging Pas.

Tahu tak kenapa Pas begitu terdesak? Pas dah tak ada duit. Hutang keliling pinggang.

Kes SR pakai duit. Harakah hutang. Bangunan Raja Laut pening.

Claire Brown dedah cerita sebenar saman Hadi, tak malukah Duta Khas ini?

1 HADI KHADAM MCA

1 BINATANG PELIHARAAN MCA

1 PARTI SYAITAN

1 AZMIN SYAITAN

1 AKHLAK KEJI ORANG PAS

Ekoran temubual Iswardy Morni dengan Claire Rewcastle Brown malam tadi, aku macam nak menulis panjang sebagai ulasan, tapi aku rasa ramai yang turut menonton dan faham keseluruhan cerita – jadi aku istirehat dan biar masing-masing mengulas secara sendiri.

Selama ini kita cuma membaca dari media UK dan di Malaysia sahaja mengenai perjalanan dan kronologi kes, tapi malam tadi tuan tubuh sendiri bercerita secara live.

Menonton penerangan 1st hand dari orang yang terlibat disaman oleh Hj Hadi (dalam kes Hadi Awang VS Claire Rewcastle Brown), dan kenapa Hj Hadi minta selesaikan di luar mahkamah dengan bayaran sebanyak RM1.4 juta kepada Claire membuat aku terfikir-fikir..

Tak malukah jadi Haji penipu di Malaysia sedangkan di UK kau terpaksa bayar kos guaman sebanyak £2.5juta (hampir 14 juta ringgit) – orang kata pay for nothing, tambahan bayar lagi denda tarik saman 1.4 juta kepada Claire.

Sedangkan di Malaysia duk gelembong dekat penyokong kununnya kau dah menang melawan Claire. Oii malunya alahai.. Tapi muka macam Hadi mana dia reti malu!

Seperti lain-lain walaun yang biasa kita baca kesungguhan mereka melepaskan peluru fitnah, apabila terkantoi selamba je mereka tak ada perasaan malu. Apa lagi tarik kenyataan dan minta maaf!

Claire Brown dedah cerita sebenar saman Hadi, tak malukah Duta Khas ini?