Dua Anak Najib Mengelak Diri Dari Membayar Cukai

Image may contain: 2 people, meme and text

Memang dasar keluarga pengkhianat negara!
Makan duit pencen orang. Makan duit pergi haji orang.
TAK BAYAR CUKAI.

Apa jadah lah keluarga yg banyak membawa sial kepada negara kita ini.

Wajah Abu Leman pemfinah orang melayu/Islam No1 negara

Image may contain: 1 person, smiling, standing and indoor

Image may contain: 1 person, smiling, glasses and close-up

Ni la muka ‘Abu Leman’ pemfinah org melayu/islam no1 negara dlm dunia media sosial yg menjadi rujukkan walaunpas dan macaiumno selepas parti rasuah UMNO dan rakan tawaaun dia PAS di bakul sampahkan oleh rakyat Malaysia pada PRU14.

Akibat memfitnah dan memecahbelahkan hubungan kaum di di malaysia,Abu leman atau di kenali dgn nama Abu Afiq bakal dikenakan hukuman denda tidak lebih 50k dan penjara tidak lebih 1tahun atau kedua dua sekali..

Ni bakal jadi pengajaran pada walaunpas dan macai umno,berpada pada la dlm menulis pasal politik dlm FB jgn memfitnah dan menghina agama dan bangsa lain,kalau kena caya la takkan ada lebaipas dedak atau pemimpin parti penyamun Umno nak bantu..tanggung la sendiri menyusahkan keluarga je…

Pada Abu Leman,padan muka sila meninggal…kahkahkahkah

Image may contain: text

SKMM serbu rumah pemilik akaun FB ‘Abu Leman’

 

Image may contain: text

Menurut SKMM, rakaman percakapan suspek pemilik akaun FB dan blog itu juga telah diambil.

KUALA LUMPUR: : Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) hari ini melakukan serbuan ke atas rumah seorang suspek di Bemban, Melaka, berhubung penyebaran kandungan palsu terhadap kerabat diraja dan pemimpin negara di akaun Facebook dan blog disyaki miliknya.Siasatan awal mendapati, suspek yang menggunakan akaun Facebook dan blog atas nama ‘Abu Leman’ merupakan pentadbir kepada kedua-dua laman tersebut, kata Ketua Bahagian Penguatkuasaan SKMM, Datuk Mohd Shafie Harun.”Dalam serbuan tersebut, beberapa peralatan komunikasi seperti komputer riba, modem, telefon bimbit, kad SIM dan kad memori turut dirampas bagi membantu siasatan.

“Rakaman percakapan daripada suspek juga telah diambil,” katanya dalam satu kenyataan yang dikeluarkan di Cyberjaya hari ini.

Menurut Mohd Shafie, serbuan dilakukan dengan kerjasama Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK), Ibu Pejabat Polis Kontinjen Melaka.

Katanya, tindakan diambil selepas pihak SKMM menerima aduan daripada orang ramai berhubung perkara berkenaan.

Kes disiasat di bawah Seksyen 233(1)(a) Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

Jika sabit kesalahan, pesalah boleh didenda tidak lebih RM50,000 atau dipenjara tidak lebih satu tahun atau kedua-duanya sekali.

Dalam pada itu, Mohd Shafie menegaskan, SKMM tidak akan berkompromi dengan penyebaran berita palsu sebegini dan tindakan tegas akan diambil terhadap mereka yang berkenaan.

Pada masa sama, pengguna media sosial disaran mempertingkat kawalan kendiri mereka ketika mengakses Internet dan tidak menggunakan platform tersebut untuk menyebarkan kandungan palsu, jelik dan menghina yang boleh mengundang kemarahan dan menjejaskan ketenteraman awam.

 

 

Abu Leman Sentiasa Mengapikan Perkauman Dan Permusuhan Agama Islam Di Kalangan Rakyat Malaysia.

Image may contain: 1 person, smiling, sitting

BENARKAN INI PEMILIK PAGE FITNAH ABU LEMAN?!

Ini lah atau inikah Abu LEMAN.
Kita cuma nak tahu yang sebenar sahaja adakah gambar ini susuk
Tuan Punya portal berita spin AbuLeman.com
keje dengan kerajaan membahan
Jika benar maka bertentangan dengan undang undang penjawat awam yang mengehadkan penjawat awam langsung di dalam politik hatta mereka menyokong pihak mana sekali pun
Harap Maklum
lahanat punya orang
jika ini benar

C/P

Image may contain: 7 people, people smiling, text

Image may contain: 1 person

Kerajaan wajib menghukum abu leman yang mengancam keselamatan negara

Image may contain: 1 person, smiling, sitting and text

Ni muka Abu leman. blogsopot yg selalu menulis ayat songsang pemimpin PH cakap lain dia kona cakap lain bila menulis dlm blog .

.tulitulis karangan reka reka kopi pes masuk posting di fb.

.bila tulis diblog dulu kemudian pos dlm fb akn tunjuk tajuk warna hitam.legam seolah dari media ternama..

Rupanya blog pro umno yang merapu.Abuleman blog spot