ANWAR PEROSAK PKR DAN PH.

PKR atau sebelum itu dikenali sebagai Parti Keadilan Nasional sebelum ini sebuah parti kukuh yang teruji ketika Wan Azizah menjadi Presiden sehinggalah Anwar yang lemah dan menjadi Presiden yang meletakkan matlamat peribadi sebagai matlamat parti telah memecah belahkan PKR.

Kali ini pula Anwar selaku ketua pembangkang telah memecah belahkan pembangkang. Tamak dan hanya pentingkan matlamat peribadi telah menghancurkan pembangkang. Selama ini pembangkang kalah dalam undian belah bagi itu bukan masalah. Tetapi bila Anwar yang sombong dan menipu takut malu bila dia tahu kalau dia ketuai undi belah bagi akan kalah maka Malaysia akan nampak jelas dia menipu konon umum itu ini yang dia ada majoriti sokongan konon.

Tak nak malu dia buat “deal” belakang sehingga buat arahan saat akhir suruh sokong belanjawan kerajaan. Maka yang bangun bantah hanya Mahathir kuncunya dan beberapa ahli parlimen Amanah sahaja. Manakala Presiden dan Timbalan Presiden Amanah akui telah berdiri tetapi terpaksa duduk semula lepas ditarik tangan disuruh duduk oleh DAP.

Respon penyokong pembangkang terhadap kejadian minggu lepas dalam Dewan Rakyat ialah dengan mengecam pembangkang. Malah ahli parlimen PKR termasuk anak Anwar sendiri menyatakan kekecewaan terhadap apa yang berlaku. Sedar dengan perkembangan itu desakan terhadap Anwar untuk berundur semakin kuat dikalangan pembangkang termasuk dalam PKR sendiri.

Anwar terdesak untuk perlahankan tekanan telah berjanji ia hanya strategi untuk sokong belanjawan peringkat dasar tetapi akan berjanji halang belanjawan peringkat jawatankuasa. Beberapa ahli parlimen termasuk ahli parlimen PKR sendiri nyatalan dalam keadaan terhimpit Anwar telah melafazkan janji akan pastikan kerajaan PN jatuh dalam masa 7 hari atau dia akan “pencen”.

Tetapi yakinlah WAJIB pasti akan ada cerita “kencing” baru untuk cover benda ini dari kem Anwar. Sudah jadi rahsia terbuka cakap cakap kalangan pembangkang mengenai “deal” belakang Anwar dengan pihak kerajaan.

Itulah bahana mengambil seorang yang banyak sangay beban “jenayah dan seumpamanya” sebagai ketua… Anwar seorang yang penting diri dia akan buat apa saja untuk dia selamat. Selamatkan Anwar umpama selamatkan anjing tersepit.. dia lepas dia gigit balik..

Mungkin ini masa menulis pengalaman berunding bagi pihak Anwar….

Selanjutnya klik https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=391690838706246&id=100035959996986

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s