Umno kembali berkuasa dan Pas akan ditendang bila-bila masa.

1 TSMY SELAMATKAN PEROMPAK1 MELAYU BODOH1 RUU YANG HILANG1 MALAYSIA RASUAH 11 HARAM TAK KIRA

Hari ni nk beri pencerahan sedikit…moga2 pencerahan ini dpt “menyembuhkan” sedikit sebanyak “Luka ukhuwwah” di kalangan pendokong PH+

Pertama2nya, jgn sekali2 Kita (pendokong PH+) lupa walau sedetik bahawa musuh (pendokong PN) x pernah berehat hatta sekejap dr terus memikirkan cara utk terus melemahkan kita (PH+)

Perkara yg paling ditakuti dan amat berbahaya kepada kem PN skrg adalah semangat setiakawan di kalangan PH+. Lagi mantap kerjasama dan persefahaman antara PH+, lagi lambat kebah demam PN.

Maka, pertarungan politik di Malaysia skrg ini adalah siapa yg lebih berjaya mengharmonikan kumpulan sendiri dan mencari jalan menghuru-harakan kem musuh, merekalah yg berjaya.

Dlm situasi skrg, PN nampak amat tidak harmoni dgn gabungan rojak di kalangan mereka. Komponen2 baru payung terjun penebuk atap dan pintu belakang amat tidak disenangi oleh rakan sekutu mereka yg lain.

Maka sepatutnya tidaklah sukar mana utk PH+ memanipulasi situasi ini dgn pakar2 CT mereka yg hebat seperti Shabudin, Ipoh Mali, RMS, King Jason dan yg sewaktu dngnnya. Sket saja boh “penambah perisa” pasti porak poranda rumahtangga kerajaan tebuk atap ini.

Namun..benar spt “anutan” DSN ttg CASH IS KING….Maka dipergunakan segala ‘kelebihan’ ini utk memastikan dua perkara.

1. Mengharmonikan kocak2 dalaman PN dgn agihan jawatan dan sebagainya.

2. Upah seramai mungkin CT menyusup masuk ke dalam KEM PH+, create apa jua isu (x kisah sahih atau tidak, yg penting ada potensi utk menghuru-harakan PH+), hilangkan keyakinan antara pimpinan malah sehingga ke peringkat akar umbi antara parti komponen PH+. Sebaiknya jadikan panglima2 PH+ yg selama ini tegar dgn PH dan amat licik menghuru-harakan PN, kpd pejuang yg hanya mementingkan parti (PH dan rakyat jatuh no 2) dan lebih dr itu tukar halatuju serangan dr terus menerus menyerang PN kpd menyerang rakan2 sendiri….

Dlm kata lain, biar mereka ini sanggup melihat PH ranap…yg penting parti aku hidup. Malah jadikan mereka seperti apa yg pernah terjadi kpd pejuang2 PAS sedikit masa lalu sewaktu mereka bersama PR… Kita belum terlupa bagaimana bongkaknya kawan2 dlm PAS waktu itu melaungkan kata2 bahawa PAS akan lebih kuat apabila bersendiri berbanding sewaktu mereka bersama kawan2 dlm PR.

Akhirnya kita semua tahu di mana PAS berakhir kalau bukan dihujung telunjuk UMNO.

Aku tekun melihat suasana terkini yg berlaku samada dlm PN mahupun PH+….

Jujur…aku agak bimbang dgn perkembangan mutakkhir.

Lbh senang berhadapan dgn musuh yg kita kenal mereka adalah musuh…walau mereka mungkin kelihatan lbh gah….berbanding terpaksa berjuang di kalangan mereka yg kelihatan seperti rakan/shbt, tetapi “menganut” fahaman spt yg aku jelaskan diatas.

Harap masih belum terlambat utk Kita semua bermuhasabah..dr pimpinan yg paling tinggi…sehinggalah kpd penyokong biasa di hujung2 kpg.

Moga Allah merahmati perjuangan kita Dan sentiasa memandu kita semua berada di atas jalan yg terbaik..demi Agama, Negara Dan seluruh rakyatnya.

Tinta Pmtg Pauh.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s