Anak muda perlu jatuhkan atau (kuburkan) Azmin arkitek pemusnah demokrasi negara

1 AZMIN SYAITAN

1 KEJI 6 JAHANAM

24 Februari 2020 Azmin Ali telah dipecat dari jawatan Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat setelah terbongkar usahanya bersama musuh untuk menubuhkan Kerajaan Pintu Belakang. 23 Februari akan selamanya tersemat dalam minda rakyat sebagai Langkah Sheraton, langkah menidakkan keabsahan Pakatan Harapan yang dipilih oleh rakyat pada PilihanRaya Umum Ke-14.

Seorang pakar merancang, memanipulasi dan mempermainkan digelar sebagai Demagogue; seorang yang mengeksploitasi keadaan untuk kepentingan dirinya sahaja.

Azmin memperlekeh dan mempermainkan mandat rakyat bahkan sewaktu beliau bersama Pakatan Harapan dahulu.

Perancangan licik yang jahat telah dapat dilihat pada 19 November 2019 Azmin bersama sekutunya di dalam Parti Keadilan Rakyat bertemu dan berbincang dengan ahli-ahli parlimen Barisan Nasional di rumahnya pelan-pelan menjatuhkan Kerajaan Pakatan Harapan, meskipun ketika itu Azmin masih Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat dan Menteri Hal Ehwal Ekonomi.

Azmin tidak pernah mempeduli agenda Reformasi yang diperjuang KEADILAN sejak sekian lama. Dia tidak membawa apa-apa perubahan yang drastik membantu rakyat sewaktu beliau masih Menteri Hal Ehwal Ekonomi. Apabila Pelapor Khas Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB), Profesor Philip Alston menegur kadar kemiskinan negara tidak tepat, Azmin lantas bangun mengucapkan dia kecewa dengan kenyataan Profesor Philip Alston. Baginya rakyat Malaysia tidak miskin dan kadar kemiskinan hanya pada unjuran 0.4 peratus sahaja.

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 yang dibentang oleh Azmin gagal memberi pelan membasmi kemiskinan rakyat. Jelas Azmin tidak pernah mempunyai visi Reformasi; hanya sekadar melaungkan Reformasi untuk agenda jahat dan serakah politiknya sahaja.

Dengan penubuhan Kerajaan Perikatan Nasional, Azmin selesa duduk di kerusi empuk Menteri Paling Kanan. Dia yang selama ini kuat mengampu dan menjilat Tun Mahathir sebagai Perdana Menteri Terbaik dan harus kekal hingga habis penggal dengan mudah sahaja melompat dan meninggalkan Tun Mahathir untuk bersama Perdana Menteri Baharu Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Ketibaan dia ke Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) telah menghancurkam dinamik parti itu. Membawa legasi kehancuran dia dari KEADILAN, sekarang BERSATU telah retak menanti belah akibat krisis pergelutan Tun Mahathir Muhyiddin. Sememangnya individu yang membawa sial ibarat Raja Midas yang dicelakakan apa yang disentuhnya.

Watak Demagogue telah dirakam dalam Sejarah Perang Peloponnesia apabila watak Alcibiades mengkhianati Athens, membocor rahsia kepada Sparta kemudian mengkhianati Sparta dan membocor rahsia Athens dan Sparta kepada Parsi. Watak ini jelas berbahaya kepada demokrasi dan jelas Azmin adalah Demagogue yang khianati KEADILAN dan Pakatan Harapan kepada musuh.

Profesor Shad Saleem Faruqi, Pakar Perlembagaan Malaysia telah menegur Kerajaan Perikatan Nasional sebagai ‘Sah Tetapi Tidak Bermoral’. Jelas moral tidak pernah menjadi enigma yang menghalang kerakusan Azmin Ali.

Azmin tidak memperdulikan kesihatan jangka panjang demokrasi negara, bahkan dia sanggup bersama Kleptokrat dan Koruptor dari Barisan Nasional yang diikat kes-kes rasuah di mahkamah semata-mata untuk ambisi politikalnya sahaja. Impak dan kesannya tidak diperduli kerana dia berpegang pada kata hikmat Machiavelli ‘niat menghalalkan cara.

Justeru itu, rakyat terutama anak muda wajar sedar siapa arkitek pemusnah demokrasi negara. Kewajipan kita menghalang kemaraan Demagogue yang memusnah Demokrasi. Ingat, undi anak muda dahulu di saluran 5 dan 6 pusat mengundi yang menjatuhkan Kleptokrat Najib. Kepada rakyat Gombak, sudah boleh mula mengasah mata bilah Guillotine untuk ‘memancung’ leher Azmin di kotak undi PilihanRaya Ke 15 nanti.

Demagogue Pemusnah Demokrasi.

Anak muda perlu jatuhkan Azmin arkitek pemusnah demokrasi negara

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s