Kenapa orang Melayu dikatakan 70% bodoh?

1 KITA BUKAN HAIWAN

1 PARTI SYAITAN1 AZMIN SYAITAN1 TANGAN PENGKHIANAT1 PENCURI1 RIZEB MELAYU

 

Kenapa orang Melayu dikatakan 70% bodoh dan mempunyai daya pemikiran yang sangat lemah dan tidak menggunakan akal yang diberikan Allah untuk berfikir?

1. Penyokong PH hanya lah 30% daripada jumlah pengundi Melayu yang mengundi dan merupakan golongan Melayu yang bijak pandai di Malaysia ini.

2. Berbanding dengan 70% dari bangsa Melayu yang tidak boleh berfikir ini merupakan mereka yang selesa ditipu oleh parti politik pujaan mereka di PN.

3. Mereka berjaya dimomokkan dengan cerita aneh makcik Kiah yang didendangkan oleh pm Malaysia ke 8, Muhyidin Yassin tentang bantuan rakyat yang akan diberikan kepada mereka dan kemudian mereka sedari ternyata akhirnya mereka telah ditipu dari banyak perkara.

4. Moratorium merupakan tipu daya yang jelas yang janji kan oleh Menteri kewangan Zafirul yang telah menipu rakyat dengan membuat u-turn beberapa kali mengenai faedah yang tidak dikenakan kepada mereka sepanjang tempoh moratorium ini. https://www-amalan-com.cdn.ampproject.org/v/s/www.amalan.com/my/blog/covid-19-bantuan-kewangan-untuk-rakyat-malaysia-akibat-perintah-kawalan-pergerakan?amp_js_v=a3&amp_gsa=1&hs_amp=true&usqp=mq331AQFKAGwASA%3D#aoh=15895791104748&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&amp_tf=From%20%251%24s&ampshare=https%3A%2F%2Fwww.amalan.com%2Fmy%2Fblog%2Fcovid-19-bantuan-kewangan-untuk-rakyat-malaysia-akibat-perintah-kawalan-pergerakan

5. Bantuan kewangan yang dijanjikan oleh muhyiddin juga telah berjaya di tipu oleh pm dengan cerita dongeng makcik Kiah.

6. Asalnya mereka dijanjikan untuk diberikan bantuan ini untuk seluruh rakyat Malaysia dan akhirnya telah dibuat u-turn bahawa mereka yang mempunyai perniagaan dan berdaftar dengan SSM tidak akan diberikan bantuan mak cik Kiah.

7. Tidak cukup dengan itu, bukan semua mereka yang layak menerima bantuan seperti yang dijanjikan.

8. Bantuan RM500 pemandu grab juga hanya diberikan untuk batch yang pertama dan bakinya yang ternyata berada di Sabah dan Sarawak dan segelintir di Semenanjung telah ditipu oleh kerajaan Melayu Isle pimpinan PN ini.

9. Disebabkan kecewa dan merasa malu kerana ditipu oleh pm Malaysia ke 8, mereka telah menghina bantuan RM30 yang diberikan oleh kerajaan PH dalam bentuk e-wallet.

10. Biar lah sedikit tetapi dapat daripada banyak tetapi tidak diberikan kepada mereka.

11. Semoga 70% Melayu yang tidak bijak ini bersyukur dengan bantuan e-wallet RM30 yang telah diberikan kepada mereka dan tidak menutup aib mereka dengan menyalahkan PH disebabkan daya fikiran mereka yang lemah ini. C&P.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: