Design a site like this with WordPress.com
Mulakan

Murid SK Lereh harumkan nama Melaka di Korea Selatan

Murid SK Lereh harumkan nama Melaka di Korea Selatan

LEREH 21 Nov. – Beri pendedahan bertaraf antarabangsa kepada murid-murid dan perkenal budaya Malaysia di Korea Selatan, Sekolah Kebangsaan (SK) Lereh harumkan nama Melaka melalui Program Kembara Berbudaya Cakna Sihat.

Guru Besar SK Lereh, Rohana A.Hamid berkata program tersebut adalah hasil kerjasama barisan alumni SK Lereh bersama Persatuan Ibu Bapa Guru (PIBG) dan Tourism Melaka.

Katanya, murid-murid yang terlibat dalam program tersebut turut membuat beberapa persembahan di Nonhyun Elementary School City di Seoul, Korea Selatan serta di pentas terkemuka di Pulau Nami.

“Persembahan yang disajikan di sana merangkumi nyanyian solo dan tarian daripada pelbagai etnik di Melaka bagi menghiburkan dan perkenalkan budaya Melaka di sana.

“Kelab Doktor Muda SK Lereh turut membentangkan inovasi bertajuk ‘The Magic Blanket’ dan mendapat pengiktirafan persembahan terbaik untuk International Multicultural Dance Autumn Festival di sana (Korea),” katanya dalam satu kenyataan yang dikeluarkan kepada MelakaKini, baru-baru ini.

Katanya, program yang berlangsung selama enam hari pada hujung Oktober lalu itu memberi satu kepuasan dan murid-murid turut teruja serta berbangga kerana dapat mengharumkan nama Malaysia ke persada dunia.

“Pengalaman ini merupakan pengalaman yang sangat bernilai dan tidak akan dilupakan oleh murid-murid yang terlibat,” katanya.

https://melakakini.my/murid-sk-lereh-harumkan-nama-melaka-di-korea/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Advertisement

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: