PERTEMPURAN TERAKHIR – TUN M

Image may contain: one or more people and outdoor

1 T M BINA NEGARA 22 TAHUN1 Tun Islam1 PH1 TUN SAYANG1 A CERDIK1 MUJAHID1 MUFTI1 AAA RASUAH 21 AAA RASUAH1 PUNCA ISLAM DIHINA

3 AHZAB

PERTEMPURAN TERAKHIR

Saya Tahu Mengapa Engkau Telah MEMANJANGKAN Umurku Dengan Rahmat Dan Belas Kasihan Engkau Sehingga Usia 94 Tahun Ini.

Saya Telah Mencapai Hujung Hidup Saya.Saya Hanya Mahu Mengakhiri Sebahagian Dari Usia Saya Dengan Mematuhi Dan Menunduk Kepada Allah.

Walau Bagaimanapun,Saya Masih Dapat Menumpukan Dalam Kesunyian Saya Apabila Saya Menutup Mata,Saya Melihat Rakyat Saya Dianiaya.

Saya Melihat Hak-Hak Generasi Muda Yang Dirompak Oleh Tangan Yang Tamak Yang Diarahkan Oleh Syaitan. Saya Tahu Saya Perlu Melakukan Sesuatu.Saya Bukan Orang Yang Akan Berdiam Diri,Melipat Tangan Saya Sambil Menonton Semua Kejadian Ini Oleh Mereka Yang Tidak Merasa Bersalah.

Ya Allah,Saya Tahu Kenapa Engkau Telah Memanjangkan Umurku Dengan Belas Kasihan Mu Sehingga Umurku Ini 94 Tahun Dengan Masih Berdiri Tetap Teguh,Sihat Dan Mampu Berfikir Tajam Dan Bersemangat Dalam Menghadapi Pertempuran Terakhir Saya.

Terima Kasih Allah Dengan Izin-Mu, Saya Telah Dapat Melindungi Hak-Hak Rakyat Dan Menjatuhkan Penyebabnya.Berdoalah Selepas Ini Saya Akan Dapat Menutup Mata Saya Dengan Ketenangan Fikiran Bahawa Jiwa Saya Akan Bertemu Dengan Pencipta Saya Dengan Selamat.

Keinginan Saya Bukanlah Untuk Nama Saya Dipuji Atau Diri Saya Dipuji Selepas Ketiadaan Saya.Tidak Perlu Menyebut Tentang Saya Selepas Ketiadaan Saya.Saya Menganggap Apa Yang Telah Saya Lakukan Sebagai Bekalan Bagi Perjalanan Saya Untuk Bertemu Denganmu Dalam Kehidupan Selepas itu.

Jika Sesiapa Yang Ingin Mengatakan Sesuatu Tentang Saya,Hanya Hantarlah Doa Kepada Saya Untuk Permudahkan Perjalanan Saya Bertemu Dengan Pencipta Saya.

-Tun Dr Mahathir Mohamad.

crdt to aizad roslan

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s