OIC minta Malaysia kongsi kepakaran bidang kewangan mikro

KUALA LUMPUR: Pertubuhan Kerjasama Islam (OIC) meminta kerjasama Malaysia untuk berkongsi kepakaran dalam bidang kewangan mikro dengan negara anggota pertubuhan itu.

‎Timbalan Menteri Kewangan , Datuk Ahmad Maslan berkata kerajaan akan mengambil model Tekun Nasional dan Amanah Ikhtiar Malaysia, dua contoh produk kewangan mikro yang berjaya untuk dikongsikan dengan 57 buah negara anggota OIC.

“OIC berhasrat mahu membantu negara anggota yang berpendapatan rendah seperti Bangladesh dan mereka melihat model kewangan mikro kita berjaya meningkatkan taraf hidup usahawan kecil di Malaysia.

“Kadar NPL (pinjaman tidak berbayar) bagi model kewangan mikro kita juga agak rendah iaitu hanya 10 peratus bagi Amanah Ikhtiar dan 20 peratus bagi Tekun,” katanya selepas menerima kunjungan Setiausaha Agung OIC, Tan Sri Iyad Ameen Madani, di sini, hari ini‎.

Beliau berkata, perbincangan lanjut mengenai pembentangan dua model kewangan mikro itu akan dibuat pada peringkat sekretariat OIC pada masa terdekat. – BERNAMA

https://www.bharian.com.my/node/47629

Umnopas yang suka melaga-lagakan rakyat Malaysia dengan membangkitkan isu perkauman dan menyalakan api permusuhan diantara agama. Kini Umnopas amat aktif menyebarkan fitnah dalam negara Malaysia. Kita sebagai umat Islam dan rakyat Malaysia yang hidup keadaan  maju dan harmoni mesti menolak dan menangkis dakyah jahat parti umnopas agar keharmonian kaum dan sikap saling menghormati perbezaan agama terus dapat dinikmati bersama oleh generasi kita dan juga generasi anak cucu di bumi Malaysia tercinta.

Sila layari

https://partiamanahmalaysia.wordpress.com/?s=fitnah+jahat+umnopas

https://partiamanahmalaysia.wordpress.com/?s=fitnah+jahat+umnopas+terhadap+kerajaan+ph

untuk melihat betapa dahsyat dan buruknya wajah sebenar umnopas serta betapa busuknya hati orang-orang umnopas dalam menyebarkan fitnah.

 

365 KEJAYAAN CEMERLANG KERAJAAN PAKATAN HARAPAN

 

https://partiamanahmalaysia.wordpress.com/2019/07/08/365-kejayaan-cemerlang-kerajaan-pakatan-harapan/

9 Mei Berakhirnya 72 Peristiwa Hitam Ciptaan Najib

 

https://partiamanahmalaysia.wordpress.com/2019/05/10/9-mei-berakhirnya-72-peristiwa-hitam-ciptaan-najib/

Penyokonh Umnopas Rasis Nazrul Nazari Tidak Sabar lagi Menunggu Peristiwa  13 Mei Berulang Untuk Membunuh Cina Dan India

https://partiamanahmalaysia.wordpress.com/2019/08/13/penyokonh-umnopas-rasis-nazrul-nazari-tidak-sabar-lagi-menunggu-peristiwa-13-mei-berulang-untuk-membunuh-cina-dan-india/

 

Amanat Penting Lokman Adam Kepada Golongan Rasis Malaysia – KDN Sila Bertindak Segera

 

https://partiamanahmalaysia.wordpress.com/2019/08/17/amanat-penting-lokman-adam-kepada-golongan-rasis-malaysia-kdn-sila-bertindak-segera/

Kalau terjumpa fitnah melibatkan Kaum, Agama & Raja, tolong screenshot & hantar ke WhatsApp 016-2206262 (SKMM). Sebarkan.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s