Polis tubuh pasukan khas siasat kes pencabulan perpaduan – Tahniah KPN Kerana Bertindak Segera Sebelum Berulang Peristiwa 13 Mei.

Ketua Polis Negara Datuk Seri Abdul Hamid Bador – Foto BERNAMA

KUALA LUMPUR – Polis menubuhkan pasukan siasatan khas bagi menyiasat kes melibatkan pencabulan keharmonian dan perpaduan negara.
Ketua Polis Negara, Datuk Seri Abdul Hamid Bador berkata, pasukan siasatan khas ini akan menyiasat kes perkauman, keagamaan dan isu biadab serta memperlekeh Institusi Diraja termasuklah insiden mengibarkan Jalur Gemilang secara terbalik.
“Pasukan khas ini
akan mengesan mereka yang tidak bertanggungjawab yang jelas berniat jahat dan tindakan undang-undang menunggu mereka,” katanya kepada Sinar Harian hari ini.
Terdahulu, Abdul Hamid dengan tegas menyatakan bahawa tidak ada lagi amaran akan dikeluarkan terhadap pihak yang cuba menyentuh sensitiviti perkauman, bangsa dan agama, sebaliknya mereka akan disiasat dan ditangkap serta-merta termasuk pemimpin politik.
“Saya tidak teragak-agak untuk menangkap mereka (pihak bangkitkan isu perkauman) dan memang saya akan buat (lakukan tangkapan).
“Saya bagi arahan kepada anak-anak buah saya untuk siasat kes terkelas melibatkan keagamaan dan kaum. Jangan tunggu, terus siasat dan tangkap. Saya ulang: tiada lagi amaran,” katanya.
ARTIKEL BERKAITAN: Tindakan tegas Abdul Hamid tepat pada masa
Artikel Penuh : https://www.sinarharian.com.my/article/44098/BERITA/Nasional/Polis-tubuh-pasukan-khas-siasat-kes-pencabulan-perpaduan?utm_source=izooto&utm_medium=push_notifications&utm_campaign=Polis tubuh pasukan khas siasat kes pencabulan perpaduan&utm_content=&utm_term=
© 2018 Hakcipta Terpelihara Kumpulan Karangkraf

https://www.sinarharian.com.my/article/44098/BERITA/Nasional/Polis-tubuh-pasukan-khas-siasat-kes-pencabulan-perpaduan?utm_source=izooto&utm_medium=push_notifications&utm_campaign=Polis%20tubuh%20pasukan%20khas%20siasat%20kes%20pencabulan%20perpaduan&utm_content=&utm_term=

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s