UNTUK PERHATIAN SEGERA PM TUN MAHATHIR MOHAMAD

6 PH

UNTUK PERHATIAN TUN MAHATHIR MOHAMAD*
Saya bersembang dengan pegawai2 kerajaan yang berpuluh tahun berkhidmat dalam kerajaan. Mereka bukan orang yang dilantik memegang jawatan lantikan politik dalam kerajaan.  Mereka memang menyokong kerajaan baru ini tapi mendedahkan sikap buruk pegawai2 kanan kerajaan yang masih berkiblatkan kepada Umno .
Kata mereka selagi pegawai2 kanan kerajaan ini tidak dipindahkan atau disejuk bekukan di jabatan yang mereka tidak boleh buat keputusan besar selagi itulah kerajaan Msia Baru berdepan dengan beribu masalah yang boleh menjadikan kerajaan PH sebagai kerajaan sepenggal!
Sebagai contoh kata mereka, pegawai2 kanan dalam DBKL jabatan imigration Jabatan Polis Jabatan pendidikan yang masih kuat ke Umnonya , mereka ini dululah yang menukar guru2 yang menentang Umno BN dalam kerajaan lama. Mereka sesuka hati menukar guru2 pro pembangkang ke kawasan pendalaman. Puak2 ni masih ada dalam kerajaan baru. Masih rasa Umno berkuasa, tidak ada rasa hormat dan patuh kepada pihak kementerian , berani langgar arahan menteri kerana sikap terbuka kerajaan baru!
Guru2 yang menyokong kerajaan baru masih rasa takut kepada pegawai2 kanan yang pro Umno ini sebab pangkat depa lebih besar berbanding guru2.
Apa kita tidak rasa perasaan yang sama yang jadi KSU, TKSU, KETUA2 PENGARAH dalam semua kementerian yang masih berkiblatkan Umno?
Kerajaan baru kena tegas bertindak , tidak takut kepada orang bawahan jika mahu jadi kerajaan dua penggal ! Kalau setakat ada kuasa tapi takut bertindak bolehlah berangan2 lepas pru 15 makan ubi kayu dgn cucu2
C&P

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s